Nieuwsberichten

Het laatste nieuws van Technet Delft

Aankondiging

7 januari 2020

RoboCafé Tuesday 14 January 2020

Bericht van RoboValley:

We are happy to invite you to this years’ first RoboCafé, Tuesday 14 January on the first floor of RoboValley! This edition is all about consumer robotics and the CES (the world’s biggest tech show) and we have two inspiring speakers: Martijn Lukaart (Odd.Bot) and Julian Jagtenberg (Somnox).

Smart & sustainable weeding
Martijn Lukaart attends the CES 2020 in Las Vegas this week, where he will show Odd.Bot’s weed whacking robot to the world. During the RoboCafé, Lukaart will tell us how he experienced the world’s largest consumer electronics trade show. He will share with us the latest developments of his robot, whose image recognition algorithm has now become smart enough to detect and distinguish weeds from crops.

The snoring explosion of Somnox
Next, we give the floor to Julian Jagtenberg. Jagtenberg attended the CES last year. Jagtenberg will tell us about this experience, what it brought him and his company and what he learned from it. Of course, Jagtenberg will share with us the latest developments of the Somnox sleep robot.

Programme
17:00 – Doors open
17:30 – Presentation Martijn Lukaart
17:40 – Presentation Julian Jagtenberg
17:50 – Networking drinks
19:00 – Doors close

Location
RoboValley
Julianalaan 67a

2628 BC Delft

See you there!

Nieuws

23 juli 2019

RoboAcademy zoekt partners

Werknemers klaar voor de toekomst

Met de opkomst van de smart industry veranderen productieprocessen. Om de expertise van medewerkers relevant te houden en hen tegelijkertijd voor te bereiden op belangrijke kennis en vaardigheden in de toekomst, is het van belang om constant bij te leren. 

RoboAcademy is een nieuw initiatief van de TU Delft en zet zich in voor de bijscholing van werknemers, managers en (hybride) docenten op het gebied van robotica. Wij brengen vraag en aanbod samen en ontwikkelen nieuwe vraaggestuurde cursussen. Dat doen we samen met mkb, hightech bedrijven, brancheorganisaties,  onderwijsinstellingen en fieldlabs uit Zuid-Holland. 

Wij zoeken partners

Wij zijn op zoek naar partners voor een nieuw initiatief voor het wegnemen van knelpunten bij het mkb in het bijscholen van personeel. Wij zoeken op korte termijn:

  • mkb bedrijven die personeel willen bijscholen, maar niet weten hoe
  • robotica experts die willen bijdragen aan de oplossing

Neem voor meer informatie contact op met:

Eva Leurink, Manager RoboAcademy: e.leurink@roboacademy.nl

Nieuws

18 april 2019

HedoN 40 jaar!

Op 12 april vierde gewaardeerd Technet lid HedoN Electronic Developments uit Delft haar 40ste verjaardag. Voor klanten, familie en relaties is er flink uitgepakt om dit jubileum tot een gewldig feest te maken. Het bestuur van Technet feliciteert HedoN van harte en wenst het bedrijf nog vele succesvolle jaren toe!

Nieuws

27 maart 2019

Silverwing naar finale GoFly

Dinsdag 26 maart is bekend geworden dat het Silverwing Team van de TU Delft door is naar de finale van de GoFly competitie. Op de vorige Technet Delft bijeenkomst op 19 maart bij RoboHouse hebben ze nog een enthousiaste presentatie gegeven over de laatste ontwikkelingen rond het ontwerp voor een autonome elektrisch éénpersoonsvliegtuigje. Silverwing behoorde in deze tweede ronde tot de 5 beste deelnemers en mag in januari 2020 meedoen in de finale. Technet Delft wenst het Silverwing team heel veel succes hierbij!
Klik hier voor een leuk Youtube filmpje over de winnaars van fase 2 van de GoFly competitie en hier voor de website van Silverwing.

Aankondiging

20 maart 2019

Zie 2019

Op dinsdag 26 maart organiseert Holland Instrumentation haar jaarevent voor de hightech industrie in West-Nederland. Het thema van ZIE 2019 is ‘Investeren in de hightech makers van morgen’. Dit jaar wordt ZIE gehouden bij de Duurzaamheidsfabriek een prachtige locatie in het centraal gelegen Dordrecht. Ontmoet en laat u inspireren door professionals uit bedrijfsleven, kennisinstellingen, onderwijs en overheden.

Meer informatie vind je hier.

Uncategorized

19 februari 2019

Dawn Aerospace in het nieuws

In januari 2019 was de jonge firma Dawn Aerospace nog één van de interessante sprekers bij de Technet Delft avond bij Hyperion. Met hun enthousiaste verhaal over de raketmotor die ze hebben ontwikkeld hebben ze nu ook Innovationquarter weten te overtuigen voor een investering. Dit is natuurlijk geweldig nieuws, van harte gefeliciteerd namens Technet Delft!

Lees het hele verhaal hier.

« Eerste ‹ Vorige 1 2 3 4