Bijeenkomsten

Onze leden zijn bedrijven of instellingen die zich op één of ander manier met techniek bezig houden. Iedere derde dinsdag van de maand komen we aan het begin van de avond bijeen om lezingen over technische onderwerpen aan te horen of te houden. Wil je meedoen? Meld je aan!

Bijeenkomsten

22 november – Op bezoek bij Hittech

22 november 2022 - 17:00 tot 20:30

Laan van Ypenburg 60, 2497 GB Den Haag

Dinsdag 22 november bezoekt Technet het bedrijf Hittech Multin BV. Dit bedrijf is systeemleverancier voor hightech apparatuur en gevestigd op Ypenburg.  Voor diverse OEM’ers in hoogwaardige sectoren ontwikkelt, assembleert en  fabriceert Hittech van onderdelen/componenten tot complete machines.

We gaan kennis maken met het bedrijf en de producten die gemaakt worden en krijgen een rondleiding. Mechatronisch ingenieur bij Hittech Multin, Steef Denteneer, gaat een presentatie geven over het “Multin Qualification Framework”:

Hittech Multin assembleert complexe producten die getest en gekwalificeerd moeten worden. Door de jaren heen heeft de ontwikkelafdeling veel ervaring opgebouwd met het ontwikkelen van Qualification Tooling (Q-Tools), waarmee producten snel en nauwkeurig kunnen worden gekwalificeerd om te voldoen aan de steeds hogere eisen aan productkwaliteit van klanten en de steeds toenemende complexiteit van hun producten.

Binnen deze Q-Tools wordt de Multin Qualification Framework (MQF) software-architectuur gebruikt, welke softwarecomponenten zijn ontworpen om herbruikbaar, betrouwbaar en robuust te zijn, om onderhouds- en ontwikkelingskosten te verlagen en om productieonderbrekingen te minimaliseren. Het zorgt ervoor dat kwalificatieresultaten automatisch worden vastgelegd in productdatabases, zodat de informatie direct gegarandeerd voldoet aan alle klanteisen en regelgeving. Daarnaast zijn de gegevens beschikbaar voor de klant voor analyses.

Aan de hand van een Q-Tool use-case worden de Q-Tool en MQF strategie & applicatie van Hittech Multin gepresenteerd.

Tot slot gaat een kersvers nieuw lid van Technet Delft ook nog een korte presentatie geven over het bedrijf en de technieken die er toegepast worden.

25 oktober: Technet op bezoek bij Process&Energy (TU Delft)

25 oktober 2022 - 17:00 tot 20:30

Leeghwaterstraat 39, 2628 CB Delft

Bij de afdeling Process&Energy (P&E) van de Faculteit 3ME, TU Delft zijn we 25 oktober as te gast en krijgen we een update wat daar aan onderzoek wordt uitgevoerd op het gebied van energietransitie en grondstoffentransitie, en hoe P&E hierin haar bijdrage levert. Want om de klimaatdoelen van 2050 te halen moeten we naast fossiele brandstoffen ook van fossiele grondstoffen afstappen. Op naar circulaire koolstof dus!

Wiebren de Jong zal een globaal overzicht geven van het onderzoek dat bij P&E uitgevoerd wordt, en ons een rondleiding geven langs de faciliteiten. Daarnaast vertelt Luis Cutz over zijn onderzoek naar het toepassen van biomassa (in het engels).

Naast onderzoek wordt ook hard gewerkt aan het realiseren van toepassingen onder andere bij ZEF (Zero Emission Fuels). Jan van Kranendonk, een van de co-founders naast Hessel Jongebreur en Ulrich Starke, gaat ons vertellen hoe CO2 direct uit de atmosfeer ‘gevangen’ kan worden, en uiteindelijk omgezet wordt in Methanol in zgn ‘Micro-Plant&solar methanol farms’.

27 september: Op bezoek bij Lely te Maassluis – Inschrijving gesloten!

27 september 2022 - 17:00-20:30

Lely Campus: Cornelis van der Lelylaan 1 - 3147 PB Maassluis

Door de grote interesse hebben we helaas moeten besluiten de inschrijvingen te stoppen. U bent weer welkom op 25 oktober bij ons bezoek aan Process & Energy op de TU Delft waar de nieuwste technieken voor de energievoorzienning in de toekomst worden gepresenteerd.

In navolging van de feestelijke opening van de Lely Campus door koning Willem-Alexander vlak voor de zomer, staat dinsdag 27 september de bijeenkomst van Technet bij Lely in Maassluis op het programma. Onder andere de CTO, Martijn Boelens, en Emo Van Halsema (erelid Technet)  gaan iets vertellen over de projecten bij Lely zoals Sphere als deeloplossing voor het stikstofprobleem en de Orbiter, wat een on-farm kleinschalige melkfabriek is. Het beloofd dus weer een zeer interessante avond te worden!

Lely

Als internationaal familiebedrijf in de agrisector is Lely dagelijks bezig het leven van veehouders aangenamer te maken met innovatieve oplossingen en gerichte services. Daartoe worden oplossingen geboden voor nagenoeg alle werkzaamheden in de koeienstal: van melken tot reinigen.

Lely bestaat al sinds 1948: het jaar waarin de broers Cornelis en Arij van der Lely de markt op gingen met de harkkeerder: één van de eerste vindingen die de traditionele manier van werken op de boerderij doorbraken. Er volgden nog veel meer innovaties met steeds maar één doel: het leven van agrariërs wereldwijd eenvoudiger maken en samen werken aan een duurzame, winstgevende en aangename toekomst in de agrarische sector.

Zomeruitje: Rondleiding NEXT Delft en etentje bij Firma van Buiten

5 juli 2022 - 16:30

NEXT: Molengraaffsingel 8 - Firma v. Buiten: Thijsseweg 1

Met deze mooie dagen mag een zomeruitje van Technet Delft natuurlijk niet missen. Op 5 juli aanstaande (Let op: 2e dinsdag van juli) hebben we een rondleiding geregeld in het gloednieuwe gebouw van NEXT Delft. NEXT is een community gebouw in Delft dat streeft naar impact en het faciliteren van groei. Wij zijn welkom in het accelerator gebouw, ontworpen met als doel NEXT te verbinden met Europa’s Toonaangevende Tech Incubator: YES!Delft. En we gaan dus kennismaken met de bewoners en hun technieken.

Na de rondleiding wat een uurtje in beslag zal nemen gaan we eten bij Firma van Buiten. Firma van Buiten biedt leer- en werkplekken waar een zichtbare, maar een vertrouwde plaats in de maatschappij geboden wordt. Door middel van het verzorgen van horeca activiteiten en ondersteunende diensten, werkt en leert iedereen op eigenwijze aan zijn talent. Het restaurant bevind zich op loopafstand van NEXT.

Van personen die niet Technet Delft lid zijn wordt een bijdrage gevraagd van €25,- 

21 juni: Bezoek aan Priva

21 juni 2022 - 17:15 tot 20:30

Zijlweg 3 in De Lier. Parkeren langs de Zijlweg op de parkeerplaatsen voor bezoekers

Op dinsdag 21 juni gaan we er weer voor, dan zijn we op bezoek bij Priva. Uw bestuur was zeer benieuwd hoe de ontwikkeling van Kompano verder is gegaan na ons laatste bezoek jaren geleden. Daarnaast gaat Edgar nog iets vertellen over zijn werk. Een en ander wordt hieronder verder beschreven.

Priva

Priva ontwikkelt en produceert innovatieve oplossingen voor duurzame klimaatbeheersing en procesbeheer voor de tuinbouw, de bebouwde omgeving en indoor growing faciliteiten. Priva’s producten en services worden toegepast in allerlei sectoren, zoals (tunnel)kassen, stedelijke landbouw, groeicellen, kantoren, openbare gebouwen, retail, hotels, gezondheidszorg en musea.

 

Octinion & Priva Kompano

Octinion is een innovatief R&D-bedrijf gespecialiseerd in mechatronische productontwikkeling toegepast op biologisch materiaal. Priva en Octinion hebben hun robotica-activiteiten voor de tuinbouw gebundeld. De komende weken wordt tijdens de GreenTech exhibition in Amsterdam de nieuwe naam voor de gefuseerde bedrijfstakken gecommuniceerd. Door het samenvoegen van kennis en technologie ontstaat er een krachtig en leidend technologiebedrijf, gericht op innovaties in tuinbouwrobotica in een sterk groeiende wereldwijde markt.

Edgar Konijnendijk zal in een presentatie Priva en de generieke ontwikkelingen op het vlak van automatisering, procesregeling en digitalisering toelichten. Thomas Hoeterickx zal in zijn presentatie de huidige en toekomstige ontwikkelingen op het vlak van Robotica in de (glas-)tuinbouw presenteren.

1 2 3 11 Volgende › Laatste »